To 14.6.2018

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 13. kesäkuuta Kalasataman raitioteiden yleissuunnitelman, joka käsittää noin 4,5 kilometrin pituisen raitiotien välillä Nihti–Kalasataman keskus–Vallilanlaakso–Pasila.

Raitiotie on Helsingin nykyisen raitioverkon laajennus. Se liittyy eteläpäässä suunnitteilla olevaan Kruunusillat-hankkeen raitiotiehen ja pohjoispäässä Pasilan raitioteihin. Linja toimii poikittaisyhteytenä Laajasalon pikaraitiotien, Kalasataman keskuksen metrolinjan sekä Pasilan aseman junalinjojen välillä. Mitoitukseltaan se on suunniteltu yhteensopivaksi pikaraitiotieverkon kanssa.

Hankkeen infrastruktuurin kokonaiskustannusarvio on noin 80 miljoonaa euroa. Raitiotien toteuttaminen alkaa arvion mukaan vuonna 2020 ja ratikat kulkevat Nihdin ja Pasilan välillä vuonna 2024. Toteuttamisaikataulu on alustava ja tarkentuu hankesuunnittelun yhteydessä. Raitiotien toteuttaminen edellyttää Vallilanlaakson asemakaavan muuttamista.

Kartta suunnittellusta raitiolinjareitistä

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.