Ke 20.6.2018

Uuden Veturitien rakennustyöt etenevät. Koko alkukesän Veturitiellä / Pasilankadulla on jouduttu siirtelemään ajoreittejä töiden ja liikenteen yhteensovittamiseksi. Heinäkuun puoleenväliin mennessä rakennustyöt on saatu siihen vaiheeseen, että liikennejärjestelyjen muutokset voidaan lopettaa. Katu palautetaan 2+2 -kaistaiseksi, eikä muutoksia Veturitien työmaan ympäristössä enää tule ennen uuden Veturitien käyttöönottoa, joka tapahtuu syksyllä 2019.

Myös ne kevyen liikenteen väylät, joita alueella on jouduttu avaamaan ja uusimaan, päällystetään uudelleen 13.7. mennessä. Läntisen kevyen liikenteen väylän päällystämisen ajaksi (2-3 päivää) kevyt liikenne siirretään Veturitien itäpuolelle, jolloin se kulkee Toralinnan pihan poikki samalla järjestelyllä kuin aikaisemminkin. Päällystystyö tapahtuu viikon 27 aikana.

Liikennejärjestelyt Pasilankadulla Triplan kohdalla

Raitiovaunut 2 ja 7 siirtyvät poikkeusreiteille maanantaista 25.6. alkaen sunnuntaihin 22.7. asti, eikä Pasilan aseman ja Nordenskiöldinkadun välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Katkon syynä ovat kaupungin liikennelaitoksen Urheilulehdon ympäristössä tekemät ratatyöt.

Tämä tarkoittaa, että myös Pasilankadulla Triplan kohdalla on ratikkaliikenteen katko kyseisenä ajanjaksona. Katko käytetään hyödyksi, ja katu avataan kahdessa vaiheessa viemäriasennusten takia. Liikenne ohjataan kiertotielle ensin toisesta suunnasta, sitten toisesta. Työ aloitetaan juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja saadaan valmiiksi 22.7. mennessä. Liikennevalot toimivat normaalisti koko työn ajan.

Kuva: Uuden Veturitien työmaalla työt etenevät hyvässä järjestyksessä.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.