Pe 27.7.2018

Dystooppinen Helsinki vuonna 1998. Kaksi vankia on määrätty soluttautumaan Euroopan direktoraatin suurimpaan vankilaan, missionaan pelastaa Suomen presidentti. Pääsetkö pakoon Lauttasaaresta?

Tätä synkeää vaihtoehtoista Helsinkiä ja lukuisia muita roolipelejä eli ropeja pääsee kokemaan viikonloppuna  27.-29. heinäkuuta Messukeskuksessa järjestettävässä Ropeconissa. Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, joka toimii myös jokavuotisena pelien harrastajien ja ammattilaisten kohtaamispaikkana.

Ropecon on hyvä paikka tutustua roolipelaamiseen, ja monien harrastus on alkanut juuri täältä. Tänä vuonna tapahtuma alkaa ensi kertaa kansainvälisellä pelitutkimusseminaarilla, jossa voi tutustua akateemiseen pelitutkimukseen ja keskustella pelitutkijoiden kanssa tieteenalan ajankohtaisista ilmiöistä.

Helmet-kirjastot järjestävät viikonlopun ajan kahta pakohuonepeliä ja kertovat tapahtumakävijöille siitä, millaisia Tulen ja jään laulu -kirjasarjan kohtauksia HBO sensuroi ja poisti Game of Thrones -tv-sarjasta.

Tapahtumasta voi löytää myös runsaasti suomalaisia indie-lautapelejä, helsinkiläisten käsityöläisten koruja ja nahkatöitä sekä sci-fiä ja fantasiaa painottavia pienkustantamoita.

Lisää aiheesta
Ropeconin ohjelma
Intersection in Games –seminaari
Helmet

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.