Pe 24.8.2018

Itä-Pasilassa sijaitseva Sähköttäjänpuisto on kunnostettu. Suomi 100 -juhlavuoteen liittyen rakennusyhtiö YIT suunnitteli ja toteutti puiston kunnostuksen kiitoksena suomalaisille ja 100-vuotiaalle Suomelle. Suunnittelun aikana kansalaiset ja yli 100 eri alojen asiantuntijaa pohtivat, miten pihoista ja puistoista voi rakentaa uudenlaisia yhteisöllisiä ja toiminnallisia tiloja, jotka mahdollistavat pihojen ja puistojen käytön oman kodin jatkeena parhaimmillaan ympäri vuoden. Tuloksena syntyneitä oivalluksia on hyödynnetty Sähköttäjänpuiston suunnitelmissa.

Puiston alue on jaettu kolmeen osioon toiminnallisuuksien mukaan, jotta jokaiselle löytyy omaa tilaa ja tekemistä puistosta. Hiljainen alue sijaitsee puiston länsipäädyssä ja siellä on lupa rauhoittua, vetää henkeä ja nauttia rauhasta. Puiston keskellä sijaitsee sosiaalinen alue, jonka tarkoituksena on tukea puistossa kävijöiden vuorovaikutusta. Itäpäädyssä sijaitseva aktiivinen alue eli leikkipaikka on tarkoitettu liikunnalle, peleille, lasten leikeille ja muulle riehakkaalle toiminnalle.

YIT:n järjestämiä uudistetun puiston avajaisia vietetään keskiviikkona 29. elokuuta kello 17–21. Puistojuhlassa kaupunkilaiset pääsevät yhdessä kokemaan uudistetun puiston – juhlan sisällön ovat luoneet yhteisöt ja kaupunkilaiset itse.

Puistojuhlassa seikkaillaan toimintapisteeltä toiselle. Toimintapisteillä kokeillaan erilaisia harrastuksia, ihastellaan eläinystäviä, nautitaan musiikista, herkutellaan, pysähdytään lueskelemaan ja jutustelemaan. Ohjelmaa löytyy niin aikuisille, lapsille kuin lemmikeillekin. Illan hämärtyessä kello 20.30 puistojuhla huipentuu virallisiin avajaisiin ja tulishow’hun.

Tilaisuus taltioidaan videolle.

Avajaisohjelma YIT:n verkkosivuilla

https://kartta.hel.fi/?setlanguage=fi&e=25496616&n=6675937&r=1&w=&l=Opaskartta&o=100&geom=POINT(25496594.00%206675986.50)&swtab=kaikki

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.