To 13.9.2018

Itä-Pasilassa sijaitsevaan Sähköttäjänpuistoon on puiston kunnostuksen yhteydessä asennettu digitaalinen leikkiväline. MEMO on leikillistä oppimista, liikkumista ja yhdessä tekemistä tukeva digitaalinen oppimisympäristö ja ensimmäinen laatuaan Suomessa.

MEMOa voidaan käyttää apuvälineenä sekä liikunnan että matematiikan oppimisessa, mutta tulevaisuudessa käyttöä löytyy myös kielten oppimisessa, sillä laitteeseen kehitetään lisää pelejä. Pelit päivittyvät ja niitä voi vaihtaa MEMOon sisäänrakennetun langattoman nettiyhteyden avulla.

Leikkivälineiden uusimisen lisäksi leikkialueen turvallisuutta lisättiin kunnostuksessa muun muassa uusimalla kaikki aidat ja parantamalla valaistusta.

Suomi 100 -juhlavuoteen liittyen rakennusyhtiö YIT suunnitteli ja toteutti puiston kunnostuksen kiitoksena suomalaisille ja 100-vuotiaalle Suomelle. Suunnittelun aikana kansalaiset ja yli 100 eri alojen asiantuntijaa pohtivat, miten pihoista ja puistoista voi rakentaa uudenlaisia yhteisöllisiä ja toiminnallisia tiloja, jotka mahdollistavat pihojen ja puistojen käytön oman kodin jatkeena parhaimmillaan ympäri vuoden. Tuloksena syntyneitä oivalluksia on hyödynnetty Sähköttäjänpuiston suunnitelmissa.

Enemmän elämää pihapiireihin -konsepti YIT:n verkkosivuilla

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.