Ke 26.9.2018

Ilmalassa sijaitsevalle toimitilarakennukselle on myönnetty LEED-ympäristösertifikaatin korkein ja harvinaisin Platina-luokitus. Yhdysvaltalaisen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmän avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Ilmalan junaseisakkeen viereen rakennetun Ilmalan Asema -kiinteistön suunnittelua ja rakentamista on ohjannut alusta asti ekologisuus ja rakennuksen käyttäjien viihtyvyys. Vuoden 2017 lopussa valmistunut rakennus on Suomen ensimmäinen EU-määräykset täyttävä hiilineutraali toimistorakennus ja lähes nollaenergiatalo.

Platina-luokituksen saavuttamiseen vaikuttivat erityisesti rakennuksen energiankäyttö ja päästöt, jotka pidettiin kurissa poikkeuksellinen ansiokkaasti. Lisäksi vedenkäytön tehokkuus ja tontti- ja lähiympäristön kestävyys mm. hyvän saavutettavuutensa ansiosta, on lisännyt platinaan oikeuttavia pisteitä.

Jo suunnitteluvaiheessa on pohdittu hyvin tarkkaan ympäristön kannalta kestävämpiä ratkaisuja, joita on toteutettu myös rakennusvaiheessa. Esimerkiksi työmaan jätteistä yli 75 prosenttia kierrätettiin.

Ekologiset ja käyttäjäystävälliset tekniset ratkaisut ovat lisänneet viihtyvyyttä. Sopeutuva valaistus reagoi vallitsevaan säätilaan sekä ihmisten liikkeisiin. Lämmityspaneelit katossa sekä tarkkaan säädetty lämpötila tuovat työskentelymukavuutta toimiston väelle.

— Olemme huomanneet, että ympäristöystävällisyyden huomioiminen rakennuksen suunnittelussa on lisännyt myös henkilökunnan työhyvinvointia ja viihtyvyyttä. Toimitilojamme voidaan pitää sekä ympäristö- että ihmisystävällisinä, Hartelan Etelä-Suomen varatoimitusjohtaja Tapio Rantanen kertoo.

Palkittu rakennus on Hartelan kehittämä ja rakentama. Kiinteistön päävuokralaisia ovat Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY ja Hartela. Lisää aiheestaHSYIlmalan Asema -toimistotilat/Hartela

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.