Ke 27.3.2019

Ilmastotalkoihin voi osallistua vaikkapa vuokraamalla nimikkopaneelin Messukeskuksesta. Sen katolle tuodaan katolle 1589 aurinkopaneelia. Paneelit tuottavat 445 MWh energiaa vuodessa, mikä vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta. Voimalan tuotanto käynnistyy tänä syksynä. Paneelin voi tilata nyt energiayhtiö Heleniltä.

Messukeskuksen aurinkopaneelit myydään nimikkopaneeleina 4,40 euron kuukausihintaan. Nimikkopaneelin tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussa. Paneelin voi liittää osaksi mitä tahansa Helenin sähkösopimusta ja sähkösopimukseen voi yhdistää yhden tai useamman nimikkopaneelin. Yhden paneelin teho on 315 wattia. Laskutus käynnistyy, kun paneelit ovat tuotannossa elo-syyskuussa 2019.

Aurinkosähkön määrä kasvaa Helsingissä

Helen on satsannut määrätietoisesti aurinkovoimaloihin viime vuosina: Suvilahteen ja Kivikon hiihtohalliin rakennettiin valtavat aurinkovoimalat. Helenin aurinkovoimalat ylittävät huiman kahden megawatin rajan ja yltävät kärkipäähän myös pohjoismaisessa mittakaavassa.

Kun Messukeskuksen aurinkovoimala valmistuu, se lisää Helsingin verkkoon kytkettyä aurinkosähkökapasiteettia 11 prosenttia. Aurinkosähkön määrä kasvaa Helsingissä jatkuvasti: tuotanto on tuplaantunut jo kahtena peräkkäisenä vuonna. Tämän vuoden alussa Helsinkiin oli asennettu 6075 kWp aurinkosähkötehoa ja aurinkosähköntuottajia oli jo 300.

Kun Suvilahden aurinkovoimala valmistui nelisen vuotta sitten, sen vuokrattavat nimikkopaneelit myytiin hetkessä loppuun.

- Aurinkovoimalla on selvästi kysyntää. Nimikkopaneeli-konseptilla kuka tahansa voi helposti ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi ilman alkuinvestointia. Me jatkamme edelleen investointeja aurinkoenergiaan kysynnän mukaan, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Riku Kuikka Helenistä.

Lisää aiheestaTilaa paneeli syksyllä valmistuvasta Messukeskuksen aurinkovoimalastaHelen