Ke 10.4.2019

Asuntoreformi Helsinki – asuminen 2020 -kilpailun tulosten julkistamis- ja palkintojenjakotilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodissa kiirastorstaina 18. päivä huhtikuuta 13.00-16.00.  Tilaisuus on kaikille avoin ja sisältää kakkukahvitarjoilun (250 ensimmäiselle).

Uusia ideoita asumiseen kohteina Jätkäsaari, Merirastila ja Pohjois-PasilaAsuntoreformi Helsinki – asuminen 2020 -kilpailu oli avoin arkkitehtuuri- ja ideakilpailu, jossa pyritään uudistamaan asuntosuunnittelussa vallitsevia käytäntöjä sekä lisäämään asuntotuotannon monipuolisuutta ja asumisvaihtoehtoja asukkaille.

Kilpailussa keskityttiin Helsingin asumisen haasteisiin: jatkuva kasvu ja asuntojen kysyntä luovat paineet tehostetulle asuntorakentamiselle. Myös yhteiskunnalliset muutokset, erilaiset elämäntyylit ja perhemuodot sekä uudet rakentamisen tekniikat vaikuttavat tulevaisuuden asumisen ratkaisuihin.

Kilpailijat suunnittelivat oman ehdotuksensa kolmeen vaihtoehtoiseen paikkaan, jotka sijaitsevat Jätkäsaaressa, Meri-Rastilassa ja Pohjois-Pasilassa. Lisäksi oma kategoriansa oli uusille asumisen ideoille. Kilpailuehdotuksia jätettiin noin 80 kappaletta, jotka jakaantuivat melko tasaisesti kaikille alueille.

Kilpailun järjestää Helsingin kaupunki.

PalkintojenjakotilaisuudenohjelmaTilaisuus järjestetään kello 13-16 Maijasalissa.

- Tilaisuuden avaus ja kilpailutehtävän sekä sen tavoitteiden esittely, palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki- Kommenttipuheenvuoro, Kasper Strömman-Kilpailuehdotusten esittely, SAFA-tuomarit Pia Ilonen ja Teemu Hirvilammi-Palkittujen ehdotusten julkistus, kunniakirjojen jako ja kukittaminen, kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho-Kahvitarjoilu ja kilpailun näyttelyyn tutustuminen Oodin aulassa

Tilaisuuden juontaa arkkitehti Eero Lundén.

Tervetuloa!

Voittajatyöt esilläkirjastoissa

Kilpailutöistä koottu näyttely on esillä kevään mittaan kirjastoissa:

18.4.–12.5. Brygga – kaupunkiympäristön osallisuustila, Keskustakirjasto Oodi, 1+ kerros

29.4.–17.5. Jätkäsaaren kirjasto (Tyynenmerenkatu 1, 00220 Helsinki)

20.5.–31.5. Pasilan kirjasto (Kellosilta 9, 00520 Helsinki)

3.6.–14.6. Vuotalo (Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki)

Kilpailun verkkosivuthttps://www.asuntoreformi2020.fi/

Uutisen kuva: JKMM Oy, havainnekuva uudesta Pohjois-Pasilasta.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.