To 26.9.2019

Uusi Pasilan asema aukeaa torstaina 17. lokakuuta, siis tasan kolmen viikon kuluttua. Aseman kulkureitit muuttuvat, vaihtomatkat junien ja muiden liikennevälineiden välillä helpottuvat ja aseman palvelut paranevat. Samalla aseman yhteyteen avautuu myös uusi Tripla-kauppakeskus.

Uuden aseman myötä myös bussien ja raitiovaunujen pysäkkien paikat Pasilan aseman ympäristössä muuttuvat. Aseman avaamisen yhteydessä 17.10. otetaan käyttöön Pasilan joukkoliikenneterminaali, siis Pasilan aseman edustalla Pasilansillalla sijaitsevat bussi- ja raitiovaunupysäkit.

Samassa yhteydessä kävelymatkat junien ja muiden liikennevälineiden välillä lyhenevät.

Liikenteen muutos täydentyy maanantaina 21. lokakuuta, kun runkobussilinjojen 500 ja 510 reitit muuttuvat ja raitiovaunujen 2 ja 7 päätepysäkki siirtyy Länsi-Pasilasta Pasilan asemalle. Lisäksi Pasilan asemalla otetaan käyttöön uusi raide 11, jolla alkavat pysähtyä P-junat Myyrmäen kautta Lentoasemalle ja A-junat Leppävaaraan.

Pasilan aseman tuomiin joukkoliikenteen muutoksiin on mahdollista tutustua tarkemmin HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/pasila.

 

Pasilan lähialuekartta 21.10.2019.pdf

HSLn runkolinjasto 21.10.2019.pdf

HSLn raitiovaunukartta 21.10.2019.pdf