Ti 25.2.2020

Käpylän, Pasilan, Kumpulan, Koskelan ja Arabianrannan ajankohtaisiin liikenne- ja kaavoitushankkeisiin voi tutustua Uutta Keski-Helsinkiä -tapahtumassa 27. helmikuuta Käpylän peruskoulun ruokasalissa.

Käpylän ja Kumpulan suunnittelija kertoo illassa muun muassa Sofianlehdonkadun varrella sijaitsevasta Kätilöopiston sairaalasta, Pohjolankatu 45:een ja 47:ään kohdistuvista suunnitelmista sekä Onnentie 18:n opetusrakennuksesta.

Kätilöopiston sairaalarakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, ja tavoitteena on pääasiallisesti säilyttää rakennus. Sen osia saatetaan kuitenkin purkaa ja tontille rakentaa uusia taloja.

Pohjolankadulle suunnitellaan yhtenäisen opinpolun mahdollistavaa ruotsinkielistä koulua noin 500 oppilaalle. Samalla suojellaan Pohjolankatu 47:ssä sijaitsevat asuinkerrostalot ja tarkistetaan piha-alueiden suojelun tarve. Lisäksi Onnentie 18:n varrella sijaitseva opetusrakennus muutetaan asunnoiksi. Samalla tutkitaan alueen kävely-yhteyksien parantamista.

Hämeentiellä puolestaan parannetaan jalankulun ja pyöräilyn edellytyksiä Kustaa Vaasan tien ja Annalantien välillä. Kadun jalankulku ja pyöräily erotetaan sekä kadun pysäkkejä ja kadunvarren pysäköintiä järjestellään uudelleen. Samassa yhteydessä saneerataan kadun kunnallistekniikkaa. Rakentaminen tapahtuu vuonna 2021.

Lisäksi tapahtumassa on asiantuntijoita keskustelemassa muun muassa Tuusulanbulevardin karttakyselyn tuloksista, Koskelantien liikenneturvallisuuden parantamisesta, Koskelan varikosta sekä Pasilan ja Arabianrannan ajankohtaisista kaavahankkeista.

Hankkeita esitellään tiiviisti myös noin vartin mittaisilla tietoiskuilla. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua osoitteessa hel.fi/suunnitelmat.

Uutta Keski-Helsinkiä -tapahtuma27.2.2020 kello 16–19 Käpylän peruskoulun ruokasali (Mäkelänkatu 93).