Ma 3.2.2020

Väliaikaisen aseman purkutyöt valmistuvat kokonaisuudessaan huhtikuun aikana.

Pasilan väliaikaisen aseman purkutöitä on tehty vuodenvaihteen molemmin puolin Ratapihantieltä käsin. Nämä työt jatkuvat vielä viikolla 6 kaikkina arkiöinä (3.-7.2.). Valmistelevat työt aloitetaan iltaisin klo 22, ja koko Ratapihantie on suljettu moottoriajoneuvo- ja joukkoliikenteeltä öisin klo 00-05. HSL tiedottaa poikkeusreiteistä täällä https://www.hsl.fi/ajankohtaista?qt-archives=0#qt-archives

Kadun länsireunan jalankulun ja pyöräilyn väylät on suljettu, mutta itäreunan reitit (Virastotalon puolella) ovat käytössä. Nostojen aikana liikenteenohjaajat pysäyttelevät hetkellisesti myös niiden liikennettä.

Viikon 6 jälkeen nostoja ei enää voida suorittaa Ratapihantieltä, vaan loput purkutyöt on tehtävä Veturitien puolelta. Väliaikaisen aseman kohdalle Veturitielle pystytetään mobiilinosturi, jota varten paikalle ajetaan ensin maata tukevaa nosturipetiä varten. Nämä työt aloitetaan viikolla 7. Itäpuolen jalankulun ja pyöräilyn väylä sekä itäisin autokaista joudutaan katkaisemaan liikenteeltä, ja liikenne ohjataan tien toiseen laitaan. Järjestely ja liikenteenohjaus on voimassa 24/7. 

Kartta Veturitien liikennejärjestelyistä

Varsinaisia nostotöitä tehdään helmikuun lopulta huhtikuun alkuun saakka. Nostoja tehdään junaliikenteen ehdoilla yöaikaan, jolloin Veturitiellä joudutaan pysäyttelemään moottoriajoneuvoliikennettä.

Purkutöiden kanssa samanaikaisesti tehdään ennallistamistöitä esimerkiksi laiturialueilla.

 

Lisätietoja:

Työpäällikkö Jani Kuivamäki, YIT, puh. 050 535 9122 (median yhteydenotot)

Työnjohtaja Mikhail Puhakka, YIT, puh. 050 390 0733 (työjärjestelyihin liittyvät kysymykset)