Ti 26.5.2020

Helsingin seudun HSL:n liikenteessä on kesällä katu- ja ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyjä. Ne vaikuttavat ennen muuta raitioliikenteeseen, missä poikkeuksia on luvassa linjoille 2, 7 ja 9. Myös junaliikenteessä on poikkeuksia mm. Pukinmäen ratasillan kunnostustyön takia. Erilliset tiedotteet yksittäisistä poikkeuksista julkaistaan lähempänä työmaiden alkua. Eri liikennevälineiden tarkat aikataulut myös poikkeusajoille löydät Reittioppaasta noin neljä viikkoa etukäteen.

Koivusaaren metroasema suljetaan 1.6. alkaen laituritason lattian uusimisen vuoksi. Metrot ajavat aseman ohi pysähtymättä. Uusimistyömaa toteutetaan niin, ettei metron aikatauluihin ja liikkumiseen aseman ohi tule vaikutuksia, jolloin muiden asemien ohitusajat ja matka-aika pysyvät samoina myös työmaan alkaessa. Koivusaaren metroaseman korjaus

15.6.–12.7.: Länsi-Pasilaan ei raitioliikennettä, korvaava bussi 2X käytössä välillä Lasipalatsi – Pasila. Raitiovaunu 2 siirtyy poikkeusreitille maanantaista 15.6. alkaen, eikä Pasilan aseman ja Eläintarhan välisellä osuudella ole raitioliikennettä. Puuttuvaa osuutta korvaa bussi 2X Lasipalatsi – Pasila. Lisäksi 29.6. alkaa Itä-Pasilassa katutyö, joka siirtää myös linjat 7 ja 9 poikkeusreitille 12.7. asti, ja muuttaa samalla korvaavan linjan 2X reittiä Itä-Pasilassa.

Raitiovaunun 7 päätepysäkki siirtyy 15.6. alkaen Ratapihantielle, Pasilan aseman kylkeen, kun linjojen 2 ja 7 liikenne erotetaan toisistaan vaunukierrolta. Poikkeusreittien päätyttyä 12.7. linja 2 ajaa Itä-Pasilan lenkin takaisin Pasilansillalle aseman eteen, ja linja 7 jää Ratapihantielle.15.6. aikataulut muuttuvat myös muun raitiovaunuliikenteen osalta.

Kehä I:n ylittävän sillan kunnostustyöPukinmäessä vaikuttaa pääradan junien kulkuun 15.6.-9.8. Useimmille kaukojunille aiheutuu pieniä, enintään reilun kymmenen minuutin aikataulumuutoksia lähtö- ja saapumisaikoihin Helsingissä, Pasilassa ja Tikkurilassa. VR:n R-lähijunat kulkevat siltatyön vuoksi kesän ajan pidemmällä vuorovälillä, eli kerran tunnissa, mutta ruuhka-aikoina kuitenkin useammin. Kerava-Järvenpää-Saunakallio-välille on junaliikenteen lisäksi tarjolla lisäbussiliikennettä katkon aikana. Myös Z-junilla on normaalista poikkeavat lähtöajat. Näiden muutosten lisäksi K-junat liikennöidään poikkeuksellisesti kesän ajan 20 minuutin vuorovälillä.

Raitiolinjan 6/6T ja bussilinjojen 21 ja 23N poikkeusreitit Hietalahden alueella loppuvat ja liikenne palaa takaisin normaaliksi maanantaina 20.7. 6 ajetaan taas Hietalahteen ja 6T Länsiterminaaliin Bulevardin kautta 20.7. alkaen. Kulku Hietalahden kautta on ollut estynyt maaliskuussa alkaneen Hernesaaren raitiotien rakentamiseen liittyvän työmaan takia.

Lisää aiheesta:

Kuva: Antti Pulkkinen.