Ti 9.6.2020

Pohjois-Pasilaan rakentuvalla Postipuiston asuinalueella haetaan uusia ratkaisuja uudisrakentamisen energiatehokkuuteen. Entisen maaliikennekeskuksen paikalle rakennettava asuintalo lämpenee ja viilenee hiilineutraalisti. Helenin ja Ilmarisen kehittämät uudenlaiset energiaratkaisut hyödyntävät useita eri lämmönlähteitä.

Postipuiston Rullakkokatu 1 -asuintalo tuottaa valtaosin itse tarvitsemansa lämmön ja jäähdytyksen muun muassa maalämmön, jäteveden hukkalämmön ja päivittäistavarakaupan lauhteiden avulla. Lisäksi aurinkopaneelit vähentävät kiinteistön ostosähkön määrää. Eri lämmönlähteet täydentävät monipuolisesti uusiutuvaa kaukolämmitystä, ja kaikkia lämmönlähteitä voidaan hyödyntää kunakin vuoden aikana yhdessä optimaalisella ja mahdollisimman hiilineutraalilla tavalla.

Kun kiinteistön energiantuotannossa jäädään plussan puolelle, ylijäämälämpö jatkojalostetaan kaukolämmöksi Helenin kaukolämpöverkkoon. Näin se pääsee kiertämään myös muihin kiinteistöihin.

Helen toimittaa energiaratkaisun kokonaispalveluna aina suunnittelusta käyttöön ja kunnossapitoon koko kiinteistön elinkaarelle. Kaukolämpöverkot toimivat hyvänä alustana kaikille energiantuotantotavoille, ja eri lämmönlähteet täydentävät hyvin kaupungin energiajärjestelmää.

Lisää tietoa Ilmarisen tiedotteessa

Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.