Ti 21.7.2020

Pasilan uuden kävely- ja pyöräilysillan rakentaminen alkaa 27.7. alkavalla viikolla. Uusi silta tulee Pasilansillan eteläpuolelle radan itäpuolelle. Silta valmistuu syys-lokakuussa.

Rakentamisen alkaessa 27.7. Veturitallinkuja suljetaan lopullisesti autoliikenteeltä. Autoliikenne Veturitalleille ohjataan Veturitien kautta.

Veturitallinkuja suljetaan myös jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä siltatyömaan ajaksi liikenneturvallisuuden vuoksi. Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat työmaan ajan Veturitien, Ratapihantien ja Savonkadun kautta.

Lisätietoja kartassa.

Melua aiheuttavaayötyötä 3.–12. elokuuta

Työmaalla tehdään melua aiheuttavaa porapaalutusta ja pontitusta 3.–12. elokuuta kello 22–05 välisenä aikana. Uutta siltaa tehdään pääradan varressa, minkä vuoksi osa töistä joudutaan tekemään yöaikaan, jolloin junaliikennettä ei ole.

Kierrätettävätsiltaelementit on mahdollista siirtää

Silta tulee olemaan paikallaan väliaikaisesti, sillä baanayhteyden lopullinen linjaus päätetään myöhemmin Keski-Pasilan tornialueen itäosan suunnittelun ja kaavoituksen yhteydessä.

Väliaikainen silta on kallis ratkaisu, joten se tehdään kierrätettävistä teräselementeistä. Elementit on mahdollista siirtää ja hyödyntää myöhemmin jossain muussa kohteessa, kun terässiltaa ei Pasilassa enää tarvita.

Sillan rakentamisesta on tehty myös hiilijalanjälkitarkastelu. Tarkastelua on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa väliaikaisten järjestelyiden ympäristövaikutuksia arvioidessa

Väliaikainen silta ja baanayhteys toteutetaan Pasilan radanvarressa valtion hallitsemalle maa-alueelle ja sen sijoittamisesta ylläpidosta ja purkamisesta sovitaan erikseen valtion kanssa.

Avaa opaskartta suuremmassa koossa

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.