Pe 16.10.2020

Pasilassa ja Käpylässä,Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissälukuisia ajankohtaisia kaava- ja liikennehankkeita ja puistosuunnitelmia. Alueen asioistasaat kerralla tietoa Uutta Keski-Helsinkiä verkkotilaisuudessa 28.10. Pasilanesitykset on koottu omaksi osuudekseen kello 17–18 välillä ja muiden alueiden kello 18–19.30. 

Keski-Pasilan tornialue suunnittelupöydällä 

Keski-Pasilan tornialueen länsiosaan laaditaan parhaillaanasemakaavaehdotusta arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksenpohjalta. Arkkitehdit jatkavat myös tornialueen itä- ja keskiosan suunnittelua, jotaedistetään yhdessä  Savonkadun varren suunnittelun kanssa.  

Illan aikana kuulemme myös, millaisia asemakaavamuutoksia onvalmisteilla Itä-Pasilaan sekä Ylen alueen muutoksista Ilmalassa. Asukkailtakysyttiin ideoita Veturitallinpihan asemakaavoituksen aloitusta vartenmuutama kuukausi sitten. Nyt kuulemme yhteenvedon mielipiteistä, ideoista jatyöpajan tuloksista.   

Pasilan asukasmäärä kasvaa ja alueelle on tulossa uusiapuistoja. Illassa kuulemme Keski-Pasilan puistoista sekä  Vallilanpuiston suunnitelmista.    

Arabianrantaan uusi maamerkki 

Käpylässä,Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissäisoja ja pieniä hankkeita rinnakkain. Arabian kauppakeskuksen yhteyteen on tulossa lisärakentamisesta. Kotisaarenkadunvarrella sijaitseva toimitilasiipi puretaan ja tilalle rakennetaan uusi 17 kerrostakorkea kerrostalo, johon tulee myös liiketiloja katutasolle. Kaavahankkeen osallistumis- jaarviointisuunnitelma on nähtävillä 26.10.–13.11. 

Kumpulanmäen alueestajärjestettiin vuonna 2019 arkkitehtuurikilpailu, jonka voittajatyön pohjalta on kehitetty alueen suunnitelmia.Tilaisuudessa kuulet myös katsauksen Kätilöopiston sairaalan, Pohjolankatu 45ja 47, Onnentie 18:n jaKoskelan varikon kaavoitukseen sekä  Tuusulanbulevardin suunnitteluun.  

Kuninkaankartanonsaarta ja Vanhankaupunginkosken itähaaraakunnostetaan    

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan Kuninkaankartanonsaarenpuistosuunnitelmaa ja Vanhankaupunginkosken Itähaaran kunnostussuunnitelmaa. Kuninkaankartanonsaari sijaitsee Vanhankaupunginkoskenkeskellä. Saarella toimii Tekniikan museo.   
 
Kaupungin tavoitteena on parantaa saaren reitistöä,istutuksia, kalusteita ja rakenteita, jotta alueella on mukavampi liikkua javiettää aikaa.  Vanhankaupunginkosken itähaaraa kunnostamalla halutaan helpottaakalojen nousua ylös Vantaanjokeen. Vanhankaupunginkosken länsihaara ei olesuunnittelussa mukana.  Suunnitelmat valmistuvat alkuvuonna2021 ja kunnostustyö alkavat vuonna 2022.  

Nopeasti kasvavat kaupunginosat houkuttelevatmyös lapsiperheitä, ja kuulemme katsaukset myös keskisen Helsingin koulujen japäiväkotien tilanteeseen.   

Verkkotapahtumaan voi osallistua kotisohvalta tailenkkipolulta  

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaanpääsee omalla tietokoneella tai kännykällä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.    

Keski-Helsingin suunnittelijat Helsingin kaupungiltapitävät tiiviitäesityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida jaesittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukkokaupunkiympäristön asiantuntijoita.   

Koska verkkotilaisuus on monille uusiasia, osallistujille on koottu ohjeet sivulle hel.fi/asukastilaisuudet.Tilaisuuteen kannattaa kirjautua jo varttia ennen sen alkamista eli klo 16.45.Välineeksi suosittelemme tietokonetta tai vähintään tablettia, jotta esityksetkarttakuvineen näkyvät hyvin. Tilaisuudessa kokeillaan myös yhteisen sanapilventekemistä ja sitä helpottaa, jos käytettävissä on myös älypuhelin.   

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteenKerro kantasi -palvelussa. Kysely on avoinna 26.10. saakka.   

Julkaisemme illantallenteen verkkoon, ja se on katsottavissa 11.11.saakka. Lisäksi kokoamme verkkoon vastaukset kaikkiin illan aikana esitettyihin kysymyksiin, vaikka niihinkaikkiin ei ehdittäisi tilaisuuden aikana vastaamaan.  

Katso tilaisuuden ohjelma

Siirry kerrokantasi-kyselyyn

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.