Pe 30.10.2020

Triplasta tulee monelle ensimmäiseksi mieleen Mall of Tripla -kauppakeskus. Triplassa on kuitenkin myös neljä asunto-osakeyhtiötä: Helsingin Fredika, Helsingin Firdo, Helsingin Klyyga ja Helsingin Bööle. Kaikista taloista on suora yhteys kauppakeskukseen sekä juna-asemalle.

Yhteisöllisyyttä on pohdittu paljon Triplan asuntoja suunniteltaessa, kertoo rakennuttaja YIT. Konkreettisemmin yhteisöllisyys näkyy neljän asuntoyhtiön yhteisessä kylätalossa Greijassa, jonka toimintoja suunniteltaessa on kuultu Triplan tulevia asukkaita.

Nyt avautuneet Greijan 250 m2 tilat muuntuvat esimerkiksi kisa- tai elokuvakatsomoksi, ja siellä onnistuu isojenkin juhlien järjestäminen. Tiloissa on myös tarjolla sekä asukkaiden ohjaamia harrastuspiirejä että ulkopuolisten järjestämää ryhmäliikuntaa.

Yhteistä tilaa Triplan asukkaille on tarjolla myös pienemmässä, kalustetussa kerhohuoneessa sekä vapaassa käytössä olevassa kuntosalissa. Asuntoyhtiöiden väliin sijoittuva asukaspuisto on puolestaan avoin kaikille kaupunkilaisille.

Triplan asukkailla on myös mahdollisuus tilata palveluita – kuten siivous, muuttoapu, pyykkihuolto, lasten tai lemmikkien hoito, catering- tai ruokapalveluita – suoraan kotiinsa YIT Plussan palvelutorin kautta. Jakamistaloutta Triplassa edistävät yhteiskäyttöautot ja tavaralainaamo, josta löytyy höyrypesurin ja porakoneen kaltaisia harvemmin tarvittavia käyttöesineitä.

Kuva: YIT

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.