Su 1.11.2020

Pääkaupunkiseudun raitioliikenne muuttuu 2020-luvulla kovaa vauhtia. Uusia ratayhteyksiä rakennetaan eri puolille, ja myös pikaratikat tulevat liikenteeseen. Uusien yhteyksien myötä myös nykyiset linjat muuttuvat 2020-luvun aikana.

Ennen varsinaisen linjojen suunnittelun käynnistymistä keräämme pohjatietoja asiakkailta. Helsingin seudun liikenne on avannut seudun asukkaille liikkumiskyselyn, johon voi vastata Maptionnaire-karttapalvelussa. Vastaamiseen menee noin 5–10 minuuttia. Vastata voi 3.11. asti.

Kysely on suunnattu etenkin Helsingissä, Espoon itäosissa tai Itä-Vantaalla liikkuville. Nämä ovat alueita, jonne uusia ratayhteyksiä rakennetaan nyt tai mahdollisesti lähivuosina. Tarkastelun kohteena ovat erityisesti Helsingin nykyinen raitioverkko laajennuksineen, pikaratikka 550 (Raide-Jokeri) sekä suunnitteilla olevat Laajasalon, Vihdintien, Vantaan, Viikin-Malmin ja Tuusulanväylän pikaraitiolinjat.

Raitioliikenteen tulevaisuuden muutoksista ja linjojen suunnittelusta on koottu tietopaketti HSL:n verkkosivuille osoitteeseen hsl.fi/ratikat2030. Voit seurata suunnittelun etenemistä ja osallistua keskusteluun myös ratikkasuunnittelijoiden ylläpitämässä blogissa.

Lisää aiheesta:

Kaupungin uutisointia raitioliikenteestä

Hankkeita

Kuva: Antti Pulkkinen.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.