Ma 23.11.2020

Ilmalan ratikkayhteys on tarkoitus rakentaa niin, että liikenne voidaan aloittaa uudella rataosuudella vuoden 2022 syksyyn mennessä. Kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 23.11. myös lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle kulttuurialan eettisen toimielimen perustamisesta.

Ilmalan raitiotie on suunniteltu rakennettavaksi Länsi-Pasilasta Pasilankatua, Radiokatua ja Ilmalankujaa pitkin Ilmalantorille. Nykyinen olemassa oleva raitiotieverkosto ulottuu Pasilankadulla Kyllikinportille asti.

Uusi raitiotie täydentää Pasilan ratikkaverkostoa Helsingin seudun liikenne HSL:n linjastosuunnitelman mukaisesti. Ilmalan täydentyvän rakentamisen kohdalla alueen ensisijaiseksi joukkoliikenneratkaisuksi on valittu raitioliikenne. Ilmalan ratikkayhteys on tarkoitus rakentaa niin, että liikenne voidaan aloittaa uudella rataosuudella vuoden 2022 syksyyn mennessä.

Hankkeen arvonlisäverottomat kustannukset ovat enintään 8 miljoonaa euroa syyskuun 2020 kustannustasossa.

Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle kulttuurialan eettisen toimielimen perustamisesta

Kaupunginhallitus antoi lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle kulttuurialan eettisen toimielimen perustamisesta. Helsingin kaupunki kannattaa esitystä kulttuurialan eettisen toimielimen ja siinä toimivan neuvoston tehtävistä. Myös painotus ennaltaehkäisevään.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.