To 31.12.2020

Asunto Oy Helsingin Höyhensaari, Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty kerrostalo omistusasumiseen, valmistui Pasilan Ratapihakortteleihin toukokuussa 2020. Samaan kortteliin kohoaa nyt lisää JM Suomen Joutsenmerkki-koteja.

JM Suomi rakentaa Ratapihakortteleiden ensimmäistä korttelia aivan Triplan ja Pasilan aseman tuntumaan. Kortteliin rakentuu yhteensä noin 400 uutta kotia kaupunkilaisille.

Korttelin omaperustaiset kerrostalokohteet rakennetaan Joutsenmerkin kriteerien mukaisesti. Korttelin ensimmäiset Joutsenmerkki-kodit, ja samalla Suomen ensimmäinen yksityisille markkinoille valmistunut Joutsenmerkitty kerrostalo, valmistui toukokuussa 2020.

Joutsenmerkki kertoo rakentamisen vastuullisuudesta ja läpinäkyvyydestä, ja mahdollistaa luonnon kannalta kestävämmän rakennetun ympäristön. Suomessa noin kolmannes kasvihuonepäästöistä syntyy rakentamisesta ja asumisesta. Joutsenmerkkiin tähtäävä rakentaminen on konkreettinen esimerkki siitä, että ympäristövaatimukset ovat rantautuneet myös rakennusalalle. Rakentamisen ratkaisuilla on selkeä rooli myös ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Mitä Joutsenmerkkiin vaaditaan?

Saadakseen Joutsenmerkin tuotteen on täytettävä Joutsenmerkin kriteerit. Rakentamisessa vaadittavia kriteerejä ovat muun muassa energiatehokkuus, materiaalien päästöt, jätteiden lajittelu, kosteudenhallinta sekä ilmanvaihto. Kaikki rakentamiseen käytetyt materiaalit valitaan tarkan ja tutkitun, ympäristöä huomioivan prosessin kautta.

Asunnonostajalle tämä antaa mahdollisuuden sijoittaa asunnon lisäksi kestävän kehityksen mukaiseen kaupunkirakenteeseen ja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen. Joutsenmerkki-rakentamisen avulla halutaan tehdä asumisesta parempaa sekä ihmisen itsensä, että ympäristön kannalta. Se tarkoittaa myös varmempaa hankintaa elämän suurimmassa investoinnissa, aitoa mahdollisuutta asua ympäristöystävällisemmin sekä mahdollisuutta arvioida paremmin oman kodin rakentamiseen käytettyjä materiaaleja.